XX Międzynarodowa Konferencja Szparagowa

7 marca (wtorek) 2017, godz. 10:00
Nowy Tomyśl,  Hotel Hi-Fi, ul. Paproć 84

Organizatorzy:

  • Polski Związek Producentów Szparaga
  • Katedra Warzywnictwa UP w Poznaniu
  • Starostwo Nowotomyskie

Informacja w Katedrze Warzywnictwa:

  • mgr Anna Zaworska: zaworska [at] up.poznan.pl;  tel. 61 846 6345;  508 689 680
  • prof. dr hab. Mikołaj Knaflewski: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji i prosimy o poinformowanie o niej znajomych

Program konferencji na nowej stronie: www.szparag.org.pl

  • 10:00-10:15 Otwarcie
  • 10:15-10:45 Michał Trzęsowski - Sytuacja ekonomiczna produkcji szparaga w Polsce
  • 10:45-11:15 Jamie Petchell (Anglia) Uprawa szparaga zielonego
  • Przerwa do 11:45
  • 11:45-12:15 Aloys & Arne Rosen (Niemcy) Odmiany szparaga w Europie
  • 12:15-12:35 Włodzimierz Janusiewicz - Środki do ochrony szparaga przed chorobami i chwastami
  • 12:35-13:05 Bernhard Brückner (Niemcy) - Posprzętne traktowanie wypustek szparaga
  • Obiad do 14:30
  • 14:30-15:00 Herbert Cebulla (Niemcy) - Sortowanie szparaga – najnowocześniejsze rozwiązania 
  • 15:00-15:30 Włodzimierz Krzesiński - Optymalizacja plonowania szparaga
  • Przerwa do 16:00
  • 16:00-16:30 Wenjing Chen (Chiny) - Produkcja szparaga w Chinach i jej wpływ na sytuację w Europie
  • 16:30-17:00 Mikołaj Knaflewski 50 lat w produkcji i badaniach nad szparagiem w Polsce
  • Do 18:00 dyskusja i zamknięcie konferencji

Koszt udziału w Konferencji wynosi 100 zł, w tym obiad i materiały

REKLAMY

Wystąpienie reklamowe w czasie konferencji 5-15 min: 1000 do 4000 zł 
Reklama w materiałach konferencyjnych: cała strona 800 zł, ½ strony 500 zł, ¼ strony 300zł;
Stolik, baner: 300 zł

Istnieje możliwość zamieszczenie kolorowej ulotki A4 dostarczonej przez firmę reklamującą – 300 zł/strona - reklamy do wydrukowania (format *pdf, *jpg, *bmp) prosimy przesłać na adres zaworska [at] up.poznan.pl  do 31 stycznia 2017

W imieniu Komitetu Organizacyjnego:

Prof. dr hab. Mikołaj Knaflewski
Mgr inż. Marian Jakobsze